Moziajánló

2024.06.11. 11:30

Egy reménye van a csoportnak: egy vakmerő terv

Ha már levetítették a Mad Max első részét, akkor nem szabad az azt követőkről sem megfeledkezni. Június 11-én a Kioszk filmklub keretében vászonra küldik a nagy sikerű univerzum második részét este 8 órai kezdettel a Kioszkban.

Czeczon Enikő

Az országúti harcos alcímet viselő folytatásban Maxnek az elpusztított, kietlen vidéken sikerül megmenekülnie Hummungus vérszomjas motorosai elől. A menekülés során megismerkedik Kapitánnyal, egy kissé hibbant pilótával, aki elvezető őt ahhoz a menekültekből álló csoporthoz, akik egy olajfinomítót működtetnek.  

A maroknyi közösséget időközben bekerítik, és egy nap haladékot kapnak arra, hogy élve elhagyják a telepet. Max ekkor közbe lép, és arról tájékoztatja az embereket, hogy Hummungus nem tartja be az ígéretét. Így végül a kétségbeesettek Maxtől kérnek segítséget, aki vakmerő tervet eszel ki.

1983-ban az alkotást jelölték 8 kategóriában Saturn díjara, amelyből az egyiket sikerült bezsebelnie, méghozzá a Legjobb nemzetközi filmét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában