Negyedik nap

2024.06.02. 10:30

Egy demenciában szenvedő idős hölgy történetét is megismerheti a közönség

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál negyedik napjához érkezett. Június 2-án este 8 órás kezdéssel hat alkotást küld a pécsi Apolló Mozi a nagyvászonra.

Czeczon Enikő

Elsőként a közönség A Naprendszer közepe című filmet láthatja, amelyben Viola, egy váratlanul sikeressé vált fiatal lány a párkapcsolatában próbálja megtalálni nőiességét, de egy találkozás több mindenre is ráébreszti.

A második vetített film a Marcang lesz. A történet szerint az éjszaka közepén egy fiatal modell beállít egy fotóshoz, és elkezdődik egy macska-egér játék. Az alkotót az ötlet kéri számon, és az este egyre inkább káoszba fullad, ahol a szavak szó szerint sebet ejtenek, és új értelmet nyer a bőre alá kúszik kifejezés is. 

A harmadik film a Meditáció alkonyatra címet viseli. Az alkotás a természet és a teremtett környezet bemutatásával keresi a kérdésre a választ: macska álmodja az embert vagy az ember álmodja a macskát? Hol van a mi valóságunk: a hétköznapokban az épített világunkban, vagy a természetben?

Az est utolsó előtti alkotása a Nefelejcs, amelyben egy kora nyári délután Ilona elindul otthonról, hogy virágot vigyen szeretett férje sírjára negyvenhetedik házassági évfordulójuk alkalmából. A hölgy azonban az idős korral fellépő demenciája miatt egyre inkább elveszik a nyüzsgő nagyvárosban. Különféle emberekkel hozza össze őt a sors az útja során, miközben percről percre veszti el a kapcsolatát a külvilággal. 

A nap zárófilmje a Spread Fuzz and Fly Away. A történetben Gábor már rég nem tud mit kezdeni a hétköznapok unalmával és a feladatok nyomasztó terhével. Jobban elkalandozik egy kicsit, mint kellene, és véletlenül eltéved egy másik dimenzióban. A férfinak minden tudását össze kell szednie, hogy visszatérjen a jelenbe, és teljesítsen egy nagyon fontos feladatot.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában