Bormennyország

2024.05.12. 14:40

Gazdag élményeket kínál az Eszék-Baranya megyei borhónap

Az Eszék-Baranya megye idegenforgalmi közösség idén is megrendezi az Eszék-Baranya megye borhónapját Valpó, Eszék, Darázs, Baranya, Erdőd és Diakovár idegenforgalmi közösségek együttműködésével, május 11-től július 5-ig.

Bama.hu

A borhónap különleges, mert tovább tart mint egy naptári hónap – május és június folyamán, július közepéig. Gazdag élményeket nyújt, ahol egy pohár bor mellett élvezhetik a szőlőre vagy kastélyokra tekintő kilátást, vagy éppen gyönyörködhetnek a rurális vagy városi tájképekben az érdeklődők. A borkinálat Szlavóniában és Baranyában sok mindenről a „leg“ szót viseli – a legnagyobb bortermelők Horvátországban, a legnagyobb borospince, a legnagyobb szőlőskert, a legnagyobb hordó…, merjük állítani a legjobb horvát borok, főleg fehérborok. Ezért méltán mondhatjuk, hogy kelet Horvátország egy bormennyország.

 

Idén, a Borhónap a valpói sajt és bor fesztivállal május 11-én kezdődik, miután Eszéken folytatódik május 17-én a Múzeumi borséta, a Bor és művészeti est május 18-án és az eszéki Wine/Walk május 25-én.

A május a darázsi Bor és tambura eseménnyel végződik Baranyában, május 31-én. Júniusban folytatódik a baranyai szőlőhegyben, Kőben, június 1-én a már népszerű Baranya Wine & Walk rendezvény, ahol a Báni hegy szőlőkertjeit és a szemléletes tájképeit megismerhetik egy laza túrázásban. A következő hétvégén, folytatódik boros-rekreatív stílusban Vörösmarton a Vinatlon, június 8-án., aznap a közeli erdődi szőlőhegyen viszont a Fiš/Aljmaš rendezvényen felfedezhetik az érdeklődők, hogy melyik bor illik legjobban a dunai halhoz.

Június második fele és július eleje új felejthetetlen borélményeket nyújt. Felfedezhetik a látogatók a varázslatos diakovári szőlőhegyet, és a nyitott borospincéket Mandićevácon, június 21-én, és Trnaván június 22-én, a Bonavita program keretében, amely az egyik legrégibb borünneprendezvény. A Borhónap végén, július 5-én, tartják Eszéken a második idei Bor és művészeti estet, amely az egyik leglátogatottabb rendezvény különböző koncertekkel, kiállításokkal, illetve a legjobb szlavón és dunántúli borokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában