Sikeres volt a duó

2024.05.12. 09:00

Az évszázad botránya volt: az élőben közvetített koncerten leállt a playback

A pécsi Cinema City májusban elkezdte vetíteni a Milli Vanilli: Az évszázad botránya című filmet, amelyet május 12-én is műsorra tűznek 10 óra 45 perckor.

Czeczon Enikő

Az alkotás alapja egy igaz történet. A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb és legmenőbb popzenekara volt a Boney M., de Frank Farian, az együttes zenei producere mégsem volt boldog, mert Amerikát nem sikerült meghódítaniuk. Új projekten kezdett el gondolkodni, egy két fős fiúbandával, akiket nem a tehetségükkel, hanem marketinggel akart a csúcsra juttatni. A nyolcvanas évek két tehetséges táncosa, Pilatus és Morvan, akik éhezik a sikert és a csillogást. Ők válnak az évtized legnagyobb popszenzációivá Farian segítségével. Ők a Milli Vanilli. Három világslágerükkel felültek a popzene trónjára. Pilatus az új Elvisnek nevezte magát, és sokkal tehetségesebbnek tartották magukat, mint Bob Dylan és a Beatles. A rajongók és a szakma azonban nem is sejtette, hogy a duó nem maga énekel, csak tátognak a dalokra. Egy tévében élőben közvetített koncerten aztán egyszer csak leállt a playback, és a helyzetük tarthatatlanná vált. Kirobbanóban volt az évszázad zenei botránya.

A film rendezője Simon Verhoven, aki színészi és rendezői pályafutása előtt labdarugóként játszott a TSV 1860 München sportegyesületben és a DFB-válogatottban. Egy sérülés miatt azonban fel kellett adnia ezt a pályafutást, és így került végül színészi pályára. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában