Szélsőséges módszereket alkalmaztak

2024.02.11. 10:43

Gyerekkereskedők és pedofilok után nyomozott 12 éven keresztül

Igaz történeten alapul A szabadság hangja című film, amelyet február 11-én a pécsi Cinema City egyszer, 20 óra 30 perckor vetít.

Czeczon Enikő

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki gyerekkereskedők és pedofilok után nyomozott 12 éven keresztül. Ez a munka rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg az ügynököt, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Nyugdíjazása előtt néhány hónappal Ballard felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását.  

Az említett emberek az Operation Underground Railroad szervezetnél tevékenykednek. A szervezet 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le.  

A filmben egy testvérpár utáni nyomozást követhetünk végig, amely ügy szélsőséges munkamódszerekre késztette az ügynököt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában