Tarantino westernezik

2023.10.24. 10:00

Véres bosszú: a férfi mindent megtesz feleségéért

Elérkezett az idó, hogy az Uránia Mozi egy újabb Quentin Tarantino filmet küldjön a vászonra. Október 24-én érkezik a moziba este 8 órakor Django elszabadul.

Czeczon Enikő

Fotó: Yuganov Konstantin

Két évvel a polgárháború idején járunk a déli államok területén, ahol a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz felszabadítja Djangot, akivel azután nagy sikereket érnek el. Elhatározzák, hogy együtt megkeresik Django feleségét, Broomhildát,, aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie szolgálója. Egy hazugságnak köszönhetően a fejvadászok bejutnak a birtokra, azonban a házigazda hűséges rabszolgája gyanút fog, ezért a főhősöknek választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.  

A film 2013-ban rengetek díjat bezsebelt. Christopher Waltz megkapta a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában az Oscar-, a Golden Globe-, és a BAFTA-díjat is. Quentin Tarantino pedig legjobb fogatókönyv kategóriában zsebelte be szintén az Oscar-, a Golden Globe- és BAFTA díjakat, valamint a legjobb író kategórában elnyerte a Saturn-díjat is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában