Lúdvacsora és koccintás

2023.10.27. 14:40

Kinyitnak a pincék Márton-nap alkalmából

A középkor egyik legnépszerűbb szentjét ünnepeljük november 11-én, azaz Márton-napkor.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Csapó Balázs

Ezen a jeles dátumon már nagyon régóta szokásssá vált a lúdvacsora, valamint az újborral való koccintás. Ilyen lakomáról első írásos beszámoló 1171-ből származik. Ezen alkalomból több városban szerveznek programokat, amely sorból nem maradhat ki Mecseknádasd sem, ahol megrendezik a Márton-napi Nyitott pincék eseményt.

November 11-én délután 1 órakor megnyílnak a kapuk, az ajtók az Arnold-, a Garai-, a Rausehenberger-, a Schraub- és a Sós pincénél, valamint a Hetényi pincészetnél, ahol délután 6 órakor Karakas Tibor élő gitár fellépésével is kedveskednek az érdeklődőknek, de lakomázni is lesz lehetőség itt. Az ételek középpontjában természetes a liba lesz, viszont vacsorázni csak korlátozott létszámban lehet, így mindenképp szükséges előre regisztrálni, amelyről bővebb információt a Hetényi Pincészet Facebook-oldalán vagy a Mecseknádasdi Önkormányzat weblapján találnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában