Ingyenes rendezvény

2023.09.18. 16:40

Különleges koncerttel várja a bazilika a hallgatóságot

Megkezdődött az egy héten át tartó Ars Sacra Fesztivál a hétvégén, amelynek részeként szeptember 19-én, kedden különleges zenei élmény várja az érdeklődőket a pécsi bazilikában: a Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című koncertet Gryllus Dániel és zenésztársai, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák előadásában hallhatja a közönség.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Ahogy az egész héten át tartó rendezvénysorozat valamennyi programja, úgy a Pál apostol koncert is ingyenesen látogatható - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

- Sumonyi Zoltán a páli levelekből tizenkét verset írt, a zenét Gryllus Dániel szerezte. Az ősbemutató 1991-ben volt, azóta belföldön és külföldön számtalan kiemelt helyszínen megfordult az előadás, főleg templomokban. A hangzás 2008-ban jelentősen bővült, amikor Ferenczi György és a Rackajam muzsikusai bekapcsolódtak a műsorba. Húsz évvel az első Pál apostol lemez megjelenése után az újrahangszerelt dalokból új felvételek készültek, amelyek a Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át című könyv mellékleteként 2011-ben jelentek meg CD-n. Ezeket a dalok csendülnek fel a pécsi bazilikában szeptember 19-én az Ars sacra Fesztivál kínálatában 

- áll a Pécsi Egyházmegye programajánlójában. 

Idén szeptemberben már 17. alkalommal rendezik meg az Ars Sacra Fesztivált. Az országos kulturális programsorozathoz, amelyen az európai keresztény kultúra szakralitásból táplálkozó gyökereivel, keresztény-zsidó művészeti értékekkel találkozhat a közönség, a Pécsi Egyházmegye is számos rendezvénnyel csatlakozott. A szeptember 23-ig tartó fesztiválon koncertek, kiállítás, idegenvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, szakrális töltetű programok sora várja az érdeklődőket Baranyában is több helyszínen - a részletes program a Pécsi Egyházmegye honlapján elérhető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában