Elkészült a bölcsőde

1 órája

Új férőhelyek és modern környezet várja a gyerekeket

Szeptemberben befejeződött a szentlőrinci Arany János Utcai Bölcsőde kialakítása, amely fontos lépést jelent a térségben élő kisgyermekes családok számára. Az új bölcsőde Szentlőrincen európai uniós és hazai forrásokból valósult meg.

Mohay Réka

Létrejött az új bölcsőde Szentlőrincen, melynek átadójára szeptember 23-án délelőtt került sor. A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósult projektnek köszönhetően 210 millió forint vissza nem térítendő támogatás érkezett a beruházásra az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával. A fejlesztés célja, hogy bővítse a bölcsődei férőhelyeket és modern, energiahatékony környezetet biztosítson a legkisebbek számára.

bölcsőde
Az Arany János Utcai Bölcsőde megnyitása mérföldkő Szentlőrinc életében
Forrás: Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal

A projekt keretében egy teljesen új, 14 férőhelyes bölcsőde épült meg az Arany János utcai óvoda területén (Arany János u. 22.).

 A létesítmény modern, energiahatékony építészeti megoldásokkal készült, továbbá új játszóudvart és parkolóhelyeket is kialakítottak.

A hétfői átadón Koltai Péter polgármester és Molnár Judit intézményvezető köszöntötte a résztvevőket.

Koltai Péter megköszönte a munkát a kivitelezőknek, tervezőknek és műszaki ellenőröknek, valamint rövid ismertetőt adott a finanszírozásról és a kivitelezésről. Molnár Judit elmondta, a beruházás a bölcsődei szakmai munka elengedhetetlen feltétele. Kiemelte, a mai kornak megfelelő, modern bölcsődét kapott a település. Ígéretet tett arra, hogy a pedagógiai tevékenység is hasonlóan korszerű és magas színvonalú lesz az új helyszínen.

A településen élőket segíti az új bölcsőde Szentlőrincen

A beruházás a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatérését hivatott segíteni, ezáltal javítva a családok életminőségét. Az új bölcsődében családbarát programokat is terveznek, amelyek hozzájárulnak majd a gyermekek sokoldalú fejlődéséhez. Az intézményben külön figyelmet fordítanak majd az egészséges táplálkozásra is, beleértve a reform étkezés elősegítését, illetve az ételallergiában szenvedő gyermekek diétás ellátását.

Októbertől vehetik birtokba a bölcsődét a gyerekek 

A műszaki átadás 2024. július 4-én megtörtént, és azóta az épület berendezése is helyére került. Jelenleg a hatósági engedélyezési folyamat zajlik, várhatóan az első kisgyermekek 2024. október 15-én vehetik birtokba az új bölcsődét.

A projekt az európai uniós források (több mint 165 millió forint) mellett hazai (több mint 44,5 millió), illetve önkormányzati forrásból (15 millió) valósulhatott meg.

Az Arany János Utcai Bölcsőde megnyitása mérföldkő Szentlőrinc életében, hiszen nemcsak a helyi családok életminőségét javítja, de várhatóan hozzájárul a település hosszú távú fejlődéséhez és közösségi szolgáltatások színvonalának növeléséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában