Nyomozás

2024.08.09. 12:00

Meghalt a lakásmutyi egyik fontos tanúja

Információink szerint meghalt az egyik fontos és lényegi információkkal rendelkező tanú, aki az önkormányzati bérlakások körüli vesztegetési ügyben számolt be korábban az ügyészségnek. A hatóság továbbra is nyomoz lakásmutyiban.

Bóka Máté Ciprián

20240625_A városi közgyűlés űlése a városháza dísztermében_Pécs_LL_DN

Fotó: Laufer László

Lapunk úgy tudjuk, hogy a középkorú férfi az egyik olyan társasházban élt, ahol több önkormányzati bérlemény is volt. A nyár közepén rosszul lett,  összeesett és meghalt. Információink szerint a férfi korábban fontos és lényegi információkkal rendelkezett az önkormányzati bérlakások körüli vesztegetési ügy hátteréről, amikről már korábban is beszámolt az ügyészségnek. Értesülésünket a nyomozóhatóság részéről nem kommentálták. 

meghalt
Önkormányzati lakóház a Nagy Ferenc tér 9-11 szám alatt. Fotó: Laufer László 

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács  Katalin lapunk megkeresésére azt mondta, hogy a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő büntetőügyben a sajtó tájékoztatására okot adó fejlemény nem történt, a nyomozásban gyanúsítotti kihallgatásra továbbra sem került sor.  

A nyomozás továbbra sem nyilvános része a büntetőeljárásnak, így az eljárás jelenlegi szakaszában a rendelkezésre álló bizonyítékokat nem áll módunkban sem megjelölni, sem értékelni, és az elvégzett, valamint a tervezett nyomozati cselekményekről sem adunk számot. 

 – tette hozzá a szóvivő.  

A pécsi városháza és az önkormányzat körül a baloldali városvezetés alatt, 2022 nyarán indítottak eljárást, miután kiderült, hogy a gyanú szerint valakik pénzért adtak ki önkormányzati bérleményeket illegálisan. Az önkormányzati lakásmutyi kapcsán két személyt emlegettek, akik iránt élénken érdeklődnek: egyikük a polgármesteri hivatalban dolgozott, másikuk pedig a bérlakásokat kezelő Pécsi Ellátó Központnál. 

Meddig tarthat még?

Annak hátterében, hogy két éve folyik a nyomozás, leginkább az állhat, hogy rengeteg tanút kell kihallgatni és olyan mennyiségű adatot, információt kell feldolgozni, iratot áttekinteni, a lehallgatott beszélgetéseket elemezni, amelyek hosszú hónapokat vesznek igénybe. A külső szemlélő számára mindez tűnhet úgy, mintha az eljárás nem haladna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában