Szigeti strand

2024.08.09. 11:00

Jön a tizedik kajakmegülési verseny

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik a mohácsi strandon szombaton a kajakmegülési versenyt.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A különleges esemény ötletgazdája Kovács József, a Mohács Maximal Kajak-Kenu Team vezetője volt, aki felfigyelt egy érdekes fogadásra és úgy döntött, rendez egy versenyt, ahol kiderül, milyen nehéz is megtartani egy versenykajakot borulás nélkül.

Beülni egy versenykajakba (aminek az alján egyetlen sík rész sincs, tulajdonképpen olyan a hajó, mint egy cső) evezők nélkül, s puszta egyensúlyozással megtartani, azaz elkerülni a borulást, elmondva nagyon könnyűnek tűnik, de aki próbálta, állítja, egyáltalán nem az, sőt. Az már jónak számít, ha valakinek néhány másodpercet sikerül kihúznia.

A megmérettetésen a versenyzőknek egy modern versenykajakot kell megülni borulás nélkül, tizenöt másodpercig, többször is lehet próbálkozni.

A verseny térdig érő vízben zajlik, teljesen biztonságos körülmények között a mohácsi strandon.

Akinek sikerül, nyer egy kilogramm édességet, vagy egy üveg általa választott italt, illetve egy hét ingyen edzést a kajak-kenu sportban Mohácson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában