Hamarosan indulhat a tervezés

2024.08.17. 17:30

Jelentős előrelépés a hirdi lámpás kereszteződés ügyében

Jelentős előrelépés történt a hirdi lámpás kereszteződés ügyében, hamarosan kiválasztják a fejleszteni kívánt csomópont tervezőjét - tudta meg lapunk Berényi Zoltántól, Pécs keleti településrészeinek újraválasztott önkormányzati képviselőjétől.

Balikó Gergely

Berényi Zoltán nyert a 01-es választókörzetben

Fotó: Löffler Péter

A pécsi polgári szövetség színeiben júniusban ismét mandátumot nyert városatya az ügyről felidézte: tavaly májusban adta meg a közlekedési lámpás kereszteződés építési engedélyét Lázár János közlekedési miniszter. Új fejlemény az ügyben, hogy hamarosan kiválasztják a tervezőt, utána pedig elkészülhetnek a csomópont tervei.

Azt is elmondta, hogy a tervek elkészültét követően 150 nap múlva kezdődhet a lámpás kereszteződés építése, ugyanis a köztes időszakban az engedélyeztetés és egyéb adminisztrációs feladatok következnek.

Berényi Zoltán emlékeztetett rá, hogy a hirdiek több évtizedes igénye a 6-os út és a városrész főutcájának kereszteződésének közlekedési lámpával való bővítése. A júniusi helyhatósági választások kampánya során a pécsi polgári szövetség aspiránsa, Csizmadia Péter is támogatta a hirdiek ezen elképzelését.

A képviselő beszámolt arról is, hogy az ügyben Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője járt közben a közlekedési szaktárcánál és tolmácsolta a hirdiek kérését, amelynek megvalósítására immár pénzügyi források is rendelkezésre állnak.

Kitért arra is, hogy Hirden egy korábban balesetveszélyes játszótér is megújult, valamint padokat is kikerültek a szülők kérésére.

 

Az jobboldali képviselő korábban lapunknak elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben joggal érzi úgy nemcsak a hirdi közösség, hogy „kevés figyelem fordult feléjük”. Ezért – hangsúlyozta akkor – Pécs keleti városrészét lefedő négy önálló választókörzetben a pécsi polgári szövetség színeiben indult, újonnan megválasztott képviselőtársaival Deliné Székely Ágnessel, Végh Péterrel, Nagy Klaudiával közösen eltökéltek abban, hogy ebben a ciklusban lényegesen nagyobb figyelmet kapjanak az érintett városrészek.

Számos ügyet szeretne megoldani képviselőként

Mint arról a Dunántúli Napló korábban beszámolt, Berényi Zoltán önkormányzati képviselőként újraválasztása esetén vállalta, hogy valamennyi településrészen újra létre kell hozni a részönkormányzatokat önálló költségvetéssel, valamint civil és lakossági szolgáltató központokat. Berényi szerint Hirden – a lámpás kereszteződés létesítésén túl - szükséges rendezni az általános iskola területét és biztosítani az új Közösségi Ház stabil működését. 

Úgy véli, Vasason nem halogatható tovább a Petőfi-akna felhagyott iparterületen barna-mezős munkahelyteremtő beruházás létesítése, és a volt egyetemi kollégium szociális célú hasznosítása. Somogyban pedig a közösségi programok fejlesztése és közbiztonság javítása. Szabolcsfaluban szükséges a Szent Mihály Közösségi Ház működésének stabil, a helyi közösségek igényeinek megfelelő biztosítása, továbbá helyi polgárőrség létrehozása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában