Közösségben

2024.08.18. 17:30

Ilyen programokkal várnak az államalapítás ünnepén Baranyában

Küszöbön áll az államalapítás és Szent István király ünnepe. Augusztus 20-án a legtöbb baranyai városban programokkal és megemlékezésekkel készülnek.

Tóth Viktória

Augusztus 19-e már korábban ledolgozott pihenőnap, 20-a pedig munkaszüneti nap. Azok számára, akik valamilyen rendezvényen, kulturális eseményen lazítanának, a legtöbb baranyai településen készülnek programmal. A teljesség igénye nélkül válogattunk a rendezvények közül. Pécsváradon már hétfőn különleges programmal készülnek. A Nagyboldogasszony templomban a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet 19 órakor. Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén pedig 9 órakor lesz szentmise, 10 órakor ünnepi megemlékezés a pécsváradi várban kenyérszenteléssel és koszorúzással. Délután 17 órától népünnepély, este pedig utcabál lesz a városközpontban.

A bólyi katolikus templomban 10.30-kor lesz ünnepi szentmise és utána kenyérszentelés. A délután folyamán pedig különféle szórakoztató és kulturális műsorokkal várják az érdeklődőket a Batthyány téren. A városi kitüntetések átadása 18.30-kor kezdődik. Majd fellép a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann is. Siklóson a Vajda János téri Millenniumi emlékműnél lesz a Szent István napi megemlékezés 20-án 9.30-kor. Beszédet mond majd Riegl Gábor polgármester. Sellyén aznap 12.30-kor lesz megemlékezés a könyvtár udvarán, a köszöntőt követően megszentelik a kenyeret, s lecsó is készül majd.

Komlón a Szent Borbála templomban lesz mise 9.30-kor. A 48-as téren 11 órakor kezdődik az ünnepi beszéd, kenyérszentelés, majd a HimSingers Énekegyüttes műsora, s délután is készülnek programokkal. Szigetváron is megemlékezést rendeznek az államalapítás évfordulója alkalmából. Kedden 17 órakor kezdődik a koszorúzás Szent István mellszobránál (Szent István lakótelep), ahol beszédet mond majd dr. Vass Péter polgármester. Az ünnepi szentmise és kenyérszentelés a Zrínyi téri Szent Rókus Plébániatemplomban lesz 18 órai kezdettel, majd 18.50-kor kenyérszegés és ünnepi köszöntő lesz látható-hallható a Zrínyi téren.

 

Augusztus 20. a vármegyeszékhelyen

A pécsi belvárosban augusztus 20-án egész nap rendezvényekkel készülnek. Táncos programok, koncertek, utcabál, ünnepi műsor, kenyéráldás, szentmise is lesz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében. Délelőtt 11 órakor Mihályi Réka - Masni és Pocó gyerekkoncertjével indul a műsor a Sétatéren. A Széchenyi téren 15 órától 17 óráig Táncvarázs címmel pécsi táncstúdiók csoportjai mutatkoznak be Papp Viktor válogatásában. Közben Flashmob indul a Szélműves zenekarral 15.30-tól a Széchenyi térről a Janus Pannonius utcán át a Sétatérre, ahol 16 órától koncertet is ad a zenekar.

Az ünnepi műsor és a kenyéráldás a Sétatéren 17 órakor kezdődik, majd 18 órakor a lesz a szentmise a Bazilikában. Az esti koncerteket a Lámpaláng zenekar indítja 18 órától a Széchenyi téren. A Sétatéren Szarka Tamás és zenekara ad koncertet, melyen közreműködik a Pécsi Mátyás Király Általános Iskola kórusa. Az estét 20 órai kezdettel a Nyughatatlan zenekar utcabálja zárja a Széchenyi téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában