Kővári a jelölt

2024.08.05. 07:00

Csizmadia: a választás tétje Kertváros tényleges fejlődése

A kertvárosiak számára az elmúlt öt esztendő nem a sikerekről szólt, ezért a nemzeti oldal Kővári Jánost, a városrész volt parlamenti képviselőjét, az Összefogás Pécsért Egyesület elnökét indítja a szavazategyenlőség miatt kiírt és szeptember 22-én tartandó időközi választáson.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Pécs polgármesterének ugyan ismét bizalmat szavaztak júniusban, de a közgyűlési többségét elvesztette, amivel kapcsolatban Őri László, a Fidesz választókerületi elnöke úgy fogalmazott a minap, hogy ezzel a döntéssel a pécsiek nyertek, hiszen egy sokkal inkább a pécsiek problémáira fókuszáló, nyitottabb, átláthatóbb városvezetés lesz Pécsen. 

A kertvárosi 15. választókerületben azonban szavazategyenlőség alakult ki, s ezúttal a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetség Kővári Jánost indítja, aki az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke. 

– A kertvárosiak számára az elmúlt öt esztendő nem a sikerekről szólt, hiszen a baloldali önkormányzat az itt élők életét hosszútávra meghatározó fejlesztéseket nem tudott elindítani. Kétszer volt olyan időszak, amikor ilyenre sor került: előbb Toller László polgármester idején, amikor a nagyszabású panelszigetelési program zajlott, majd pedig 2010 után. Ekkor, a fideszes városvezetés és országgyűlési képviselők idején jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek a városrészben, például megújult az Illyés Gyula és a Testvérvárosok terei iskola, új rendelőintézetet kapott a városrész, utak és járdák újultak meg, és többek között Melinda parkban a közösségi ház is ebben az időszakban tudott szépült meg. Kővári János parlamenti képviselőként mindennek részese volt

 – mondta Őri László.

Ebben az időszakban a kertvárosiak, a város vezetői és a kormány képes volt az együttműködésre, a választókerületi elnök szerint Kővári János megválasztása esetén a helyiek érdekében megtalálja a hangot az újraválasztott polgármesterrel ugyanúgy, mint a kormánnyal.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hozzátette: látjuk azt, hogy Kertvárosban az elmúlt időszakban alapvetően sokasodtak a problémák, amelyek abból adódtak, hogy a baloldali városvezetés nem fordított kellő figyelmet erre a városrészre.

– Harmincmilliós zebrák építése helyett közösségeket és várost kell építeni, ez ennek az időközi választásnak a tétje – emelte ki Csizmadia, aki hozzáfűzte a júniusi választás eredményével kapcsolatban, hogy októbertől "a patyomkin beruházások helyett nekiállhatunk végre egy nyugodt városépítő munkának". 

– Mi partnerként tekintünk minden olyan pécsire, aki jó szándékkal részt kíván venni ebben a munkában, és az a célja, hogy Pécs egy élhetőbb, fejlődő, biztonságosabb várossá váljon. Ellenben szakítunk azzal a szűk körrel, amelynek az érdekei mentén szerveződött az elmúlt öt évben a városirányítás

 – fogalmazott.

A nemzeti oldal által célként kitűzött és a kampányban bemutatott Pécs2030 programot Kővári Jánossal dolgozták ki, aminek hangsúlyos programelemei kifejezetten Kertváros építésére fókuszálnak  – hangzott el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában