Szeretetszolgálat

2024.07.13. 12:36

Tanszerrel segítik idén is az iskolakezdést

Adománygyűjtésekkel segítik idén is a karitatív szervezetek az iskolakezdést - a Magyar Református Szeretetszolgálat immár több mint egy évtizede hirdeti meg minden nyáron a Radírozzuk ki a különbségeket! című segélyprogramját.

Wald Kata

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat / Facebook

Idén ugyanazt a célt tűzték ki, mint tavaly: a szeretetszolgálat adományvonalának 1358-as hívószámára utalva legalább 1358, nehéz helyzetben élő gyermeket segítenének iskolatáskával, valamint minden olyan eszközzel, tanszerrel, amire a diákoknak tanulmányaik során szükség lehet.  

Tavaly az eredeti célt túlszárnyalva, összesen 1652 tanulót tudott támogatni a karitatív szervezet, köszönhetően a nagylelkű adományoknak. A segélyakcióhoz idén is tárgyi és pénzügyi felajánlással is csatlakozhatnak az adakozni vágyók.

A Katolikus Karitász is meghirdeti minden évben a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramját, annak érdekében, hogy minél több iskolás gyermeknek tegyék könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja, hogy országos összefogás során évről évre több diáknak segíthessenek az iskolakezdésben. Tapasztalataik szerint ugyanis sok család számára jelent komoly anyagi megterhelést a tanévkezdés. Több gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi minden évben az iskolát, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni korrepetáláson vagy a fakultatív órákon. Ezekre a problémákra igyekszik megoldást kínálni az iskolakezdésben támogatást nyújtó segélyprogram. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában