Közös ünnep

2024.07.14. 07:00

Színes programokat kínál az egyházmegyei családi fesztivál

Idén is megrendezi nagy sikerű családi fesztiválját a Pécsi Egyházmegye - augusztus 19-én, a KOVÁSZ egész napos rendezvényén különféle kulturális és zenei programok, ingyenes tárlatvezetések és tematikus séták várják a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

Wald Kata

A Pécsi Egyházmegye családi fesztiválját, a KOVÁSZ-t 2022-ben Felföldi László pécsi megyéspüspök hívta életre azzal a szándékkal, hogy ahogy kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége. A rendezvény sikerét mutatja, hogy tavaly a  30 programelemet felvonultató fesztiválra összesen mintegy háromezer látogató érkezett. 

- A krisztusi közösségben megélt családi fesztivál örömteli pillanataiból szeretetünk gazdagodhat, a közös élményekből, találkozásokból töltekezhetünk és erőt meríthetünk a hétköznapok fáradalmaihoz - emeli ki a Pécsi Egyházmegye. „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.” (Mt 13,33) – szól a fesztivál jelmondata.

Idén a KOVÁSZ-t augusztus 19-én tartják - Szent István király augusztus 20-i ünnepéhez kapcsolódva idén ez a hétfő munkaszüneti nap lesz, érdemes lesz közösségben eltölteni a rendelkezésre álló időt - javasolja a Pécsi Egyházmegye. - A fesztivál 10 órától kezdődően izgalmas programokkal, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal várja a család minden tagját, a legkisebbektől a legnagyobbakig a belváros szívében, a Pécsi Püspökség helyszínein, a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig - emelték ki. Az egész napos rendezvényre nagy szeretettel hívják és várják a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatója szerint a program augusztus 19-én 10 órakor Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntőjével indul, majd a Rózsakertben Ringató családi program várja az érdeklődőket. A Püspöki Palota kertjében 11.30-kor a Kiskalász zenekar ad koncertet. Délután a Rózsakertben 15.30 -kor Gesztenyefa bábos, zenés előadást láthat a közönség, majd 17 órakor az APACUKA koncertezik.  

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a nap folyamán ingyenes tárlatvezetések, tematikus séták indulnak a Dóm Kőtárban, a Püspöki Palotában, a Püspöki Kincstárban, valamint az Egyházmegyei Könyvtárban, illetve Egyházmegyei Levéltárban.

- A KOVÁSZ Fesztivál minden programja ingyenesen látogatható. Személygépkocsival parkolni a környező utcákban lehet - közölte a Pécsi Egyházmegye. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában