Figyelem, fegyelem

2024.07.16. 19:15

Budapesti cserkészek táboroztak a baranyai erdőben

Jusztin Levente

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Nagy Balázs

A Szigetvár közelében lévő erdőben táboroznak budapesti cserkészek már egy hete, s még néhány napig tart a cserkésztábor a természetben. A bürüsi vendégház közelében lévő erdős területet azért választották ki, mert megfelelő programokat tudnak itt nyújtani a körülbelül 600 cserkészgyermeknek. Egy zenés-táncos programon találkozhattunk velük, meséltek az elmúlt pár napról, és arról, hogy hogyan érzik magukat az erdő közelében.

A cserkészet egyik legfontosabb nevelési helyszíne az erdő, mivel a természetközeliség a cserkészet kiemelt eszköze. Több napon át az épített környezet, a mindennapi komfort hiánya több mindenre megtanítja a gyermekeket. Többen arról meséltek, hogy az egymásra utalás sokkal közvetlenebbé tette őket társaikkal szemben, de volt olyan, a tisztálkodási szokásaihoz ragaszkodó gyermek, aki megtanulta, fogadja el magát olyannak, amilyen. A próbatételek során jobban megismerik magukat, fejlődnek különböző téren – valaki például a tűzrakásban találta meg legnagyobb örömét. Rövid látogatásunk során azt megtapasztalhattuk, hogy rendkívül hálásak a cserkészek mindenért, így önfeledten táncolhatták körbe a tüzet egy rögtönzött táncház keretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában