Nemzeti Összetartozás Napja

2024.06.02. 18:34

Megemlékezés: idén is összegyűltek a Trianon-emlékműnél

Megemlékezést tartottak a 20. Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 2-án a Pécs-Vasasi templomkertben a Trianon-emlékműnél.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az eseményen jelen volt Ruzsicsics Ferenc VSZBE elnök, Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, valamint Czizmadia Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármester-jelöltje is. 

A frakcióvezető ünnepi beszédében elmondta, hogy Trianon egy több mint 100 évvel ezelőtti tragédia. Ezért nekünk nemcsak emlékeznünk kell, hanem kötelességünk emlékeztetni is rá az eljövendő generáció tagjait, a mai fiatalokat, és el kell mesélnünk személyes tragédiánkat mindenkinek akivel találkozunk, jöjjön bárhonnan is a nagy világból, hiszen csak így tudja megérteni azt a magyar néplelket, ami elzarándokol minden évben június 4-én egy kopjafához, ahol gyertyát gyújt, és fejet hajt a tragédia előtt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!