Bama.hu videó

2024.06.06. 19:28

Lázár: háborúskodás helyett fejlődés jöhet Csizmadiával (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából érkezett Pécsre csütörtökön Lázár János, aki szerint Csizmadia Péter fideszes polgármesterjelölt a legalkalmasabb Pécs vezetésére – mondta Lázár János pécsi látogatásán. Péterffyék nem csináltak semmit, pedig lett volna rá öt évük – mondta az építési és közlekedési miniszter.

Bóka Máté Ciprián

– Egyrészről szeretném megköszönni a pécsi választópolgároknak azt a támogatást, amit 2022-ben kaptunk. Összesen 33 ezren szavaztak ránk, soha annyian nem adták ránk még a voksukat, sokkal több voksot kaptunk, mint 2019-ben a jelenlegi polgármester – kezdte Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki találkozott választókkal és Deliné Székely Ágnes képviselőjelölt mellett Csizmadia Péter fideszes polgármesterjelölttel is egyeztetett Pécs-Újhegyen.

Fideszes szavazó van bőségesen, az a kérdés, hogy érzik-e úgy, hogy érdemes elmenni szavazni, tette hozzá.  

– Ehhez két dologgal járulhatunk hozzá: az egyik, hogy Csizmadia Péter személyében sikerült jó jelöltet állítanunk, aki tapasztalt tagja a helyi képviselőtestületnek. Alkalmas és méltó arra, hogy Pécs vezetője legyen. A másik feltétele annak, hogy elnyerjük a választópolgárok bizalmát, hogy legyen egy ajánlatunk Pécs számára – fogalmazott.   

Kiemelte, a pécsi Fidesz és a kormány közösen tesz ajánlatot. 

Ha Csizmadia Péter Pécs polgármestere lesz, akkor a pécsiek problémáit nem csak neki, hanem nekünk is meg kell oldani.  

Jelentős iparfejlesztés lehet, de nem akkugyár

A kormánynak ugyanis fontos ez a térség, jelentős fejlesztési elképzeléseik vannak. Határozott cél a város közlekedésének a fejlesztése, az itteni infrastrukturális adottságok a javítása, ha van hozzá partner. Ipari parkot akarnak létrehozni, ipar-újratelepítéssel is foglalkoznak, ami hangsúlyozottan nem akkumulátorgyár – szögezte le.  

A miniszter szerint kifejezetten olyan vállalkozásokat akarnak Pécsre telepíteni, amik képesek egy olyan struktúrát, speciális környezetet létrehozni, amely beilleszkedik az egyetemi világba, illetve műszaki technológiai fejlesztésekkel hozzájárulnak a térség számára megfelelő ökoszisztémák létrejöttéhez, illetve gazdasági növekedés kialakításához.  

A mostani polgármester inkább háborúzott

Szerinte az elmúlt öt esztendőben a megválasztott polgármester és a képviselő-testületi többség is megkapta a lehetőséget a fejlődésre, de a mostani polgármester nem csinált semmit, hanem háborúzott a kormánnyal. 

Összességében az az a cél, hogy Debrecen, Miskolc Nyíregyháza mellett legyen egy szegedi és egy pécsi nagy gazdasági központja Magyarországnak. 

Az ország és Pécs közös érdeke, hogy a pécsi városháza fejlesztések központja legyen, és ne Gyurcsányék és a baloldaliak kifizetőhelye, mint ami jelenleg – mondta.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!