Bama.hu videó

2024.06.08. 11:30

Csizmadia: elvándorlás helyett hazatérést! - videó

Lehet ezt a várost a jelenleginél sokkal jobban szolgálni - mondta a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, Csizmadia Péter. A nemzeti oldal jelöltje szerint az elvándorlás helyett a hazatérés időszaka jöhet, ha neki szavaznak bizalmat vasárnap.

Bóka Máté Ciprián

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából érkezett Pécsre csütörtökön Lázár János, aki szerint Csizmadia Péter fideszes polgármesterjelölt a legalkalmasabb Pécs vezetésére. Az építési és közlekedési miniszter úgy látja, hogy az ország és Pécs közös érdeke, hogy a pécsi városháza fejlesztések központja legyen, és ne Gyurcsányék és a baloldaliak kifizetőhelye, mint ami jelenleg. 

Csizmadia, Pécsi
Csizmadia a város újraiparosítása a cél

A kormánynak ugyanis fontos ez a térség, jelentős fejlesztési elképzeléseik vannak. Határozott cél a város közlekedésének a fejlesztése, az itteni infrastrukturális adottságok a javítása, ha van hozzá partner. Ipari parkot akarnak létrehozni, ipar-újratelepítéssel is foglalkoznak, ami hangsúlyozottan nem akkumulátorgyár 

– szögezte le.  

Csizmadia: Pécs újraiparosítása a cél

Csizmadia Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltje a találkozót értékelve elmondta, hogy Lázár János pécsi látogatása nagyon komoly üzenet a kormány részéről a pécsiek felé, üzenet arra is, hogy szavazzanak a változásra, hiszen lehet ezt a várost a jelenleginél sokkal jobban szolgálni. 

– A miniszter az építéseket felügyeli, ezért is kiemelten fontos, hogy ő személyesen kampányolt a változás mellett.  A mi programunk, amely 2030-ig szól, Pécs újraiparosítását, fejlesztését célozza – mondta a pécsiek polgármesterjelöltje. –  Tehát, hogyha Pécsen változás lesz és a pécsiek nekem szavaznak bizalmat, akkor megígérhetem: Lázár Jánosnak sokkal több munkája lesz, mint a jelenlegi ciklusban volt, hiszen én valóban azért fogok lobbizni és harcolni, hogy Pécsre érkezzenek azok a források, azok a fejlesztési lehetőségek, amelyekre már nagyon régóta várunk. 

Elvándorlás helyett hazatérés időszaka jöjjön!

Hozzátette: a cél az, hogy elvándorlás időszaka helyett a hazatérés időszaka következzen be, ez pedig csak jól fizető munkahelyekkel, jó életkörülményekkel lehetséges, ehhez pedig partnereket kell gyűjteni és nem ellenségeket. Ez a legnagyobb kritika jelenlegi városvezetéssel szemben, tehát nem háborúzunk kell mindenkivel, hanem partnereket, szövetségeket kötni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!