Figyelem

2024.06.01. 15:00

Az online vásárlás szabályai is változtak

Wald Kata

Az online vásárlásokat érintően is új fogyasztóvédelmi szabályok léptek életbe. hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. Tájékoztatójuk szerint 2024. április 23-án jelent meg a Magyar Közlönyben a vonatkozó jogszabály a fogyasztóvédelemmel összefüggő kormányrendeletek módosításáról, amely számos szabályt módosít.

A szövetség kiemeli, az online kereskedelem területén is jelentős előrelépés történt, fogyasztóvédelmi szempontból.  Távollévők között kötött szerződés, azaz például online vásárlás esetén ugyanis, ha a vállalkozás az árut üzlethelyiségben is értékesíti, és a fogyasztó a  vállalkozás üzlethelyiségében személyesen gyakorolja a 14 napon belüli indokolás nélküli elállási jogát, akkor jogosult ezzel egyidejűleg az árut visszaadni a vállalkozásnak. Azaz a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem kell postáznia, vagy futárt igénybe vennie a termék visszajuttatásához, hanem azt személyesen, az adott vállalkozás üzletében is leadhatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!