Van érdeklődés

2024.06.14. 15:00

A Civil Kaszinó szezonzáró rendezvényét tartják

Salamon Ferenc várkapitány (balról) és Pap Norbert professzor, az MTA doktora

Fotó: Szigetvári Zrínyi Vár

A Szigetvári Zrínyi Várban indult el még januárban a Civil Kaszinó kulturális rendezvénysorozat. Havonta egyszer tartanak ilyen összejövetelt, minden alkalommal meghívott előadók, történészek, régészek, irodalmárok, kutatók közreműködésével, lehetőséget nyújtva egy adott témakör megvitatására. Az előadások ideje nagyjából 30 perc, utána kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.

Civil Kaszinó
Nagy érdeklődés mellett zajlottak az előadások
Fotó: Szigetvári Zrínyi Vár

Június 14-én, pénteken 17 órai kezdettel a Szigetvári Zrínyi Vár Kazamata Kávézójában tartják meg a Civil Kaszinó szezonzáró rendezvényét, melynek keretében Dr. Varga Szabolcs tudományos főmunkatárs „Közös múlt, eltérő történet – A török kor a magyar és a horvát történelmi emlékezetben” címmel tart előadást. Az esemény bárki számára látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Salamon Ferenc várkapitány beszámolt róla, hogy a Civil Kaszinó első évada igen sikeres volt, hiszen az érdeklődők Dr. habil Végh Ferenc PhD., Prof. Dr. Pap Norbert, Dr. Bertók Gábor, Szakonyi Balázs a Pazirik Kft. munkatársa jóvoltából hiteles képet kaptak Sziget fejlődéséről, a hódoltság kori Szigetről, illetve a mohácsi eseményekről is. A kulturális rendezvénysorozat most nyári szünetre megy, ám ezt követően októbertől újabb érdekes témákkal várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!