„Különben Klára dühös lesz!”

2024.05.29. 15:30

Nagyon furcsa fórumot tartott Gyurcsány Komlón

Tavaszi gyülekező címmel tartott fórumot Komlón a városháza előtti téren kedd este Gyurcsány Ferenc. Mi tagadás, nem ilyenre számítottunk.

Bama.hu

Finoman fogalmazva is zavarbaejtő volt a fórum Komlón

A Demokratikus Koalíció elnökét mindössze 100 fő várta, melybe beleértendő a saját stábja, a helyi baloldali KÖT jelöltjei és aktivistái. Besegítettek a létszámba a DK pécsi emberei is, Péterffy Attila csapatának tagjai közül Kunszt Márta, Auth István és a pécsi alpolgármester, Zag Gábor is tiszteletét tette. Megjelent Szakács László korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, majd DK-s jelölt, jelenleg pedig a Szocialisták és Demokraták párt tagja, de a korábbi szocialista polgármester, Páva Zoltán is kilátogatott. A létszámhoz képest viszonylag sok rendőrt is lehetett látni a tér szélein, de valójában már az ellentüntetőket sem mozgatta meg az esemény.

A rendezvény házigazdája a helyi közös baloldali jelölt, Barbarics Ildikó volt, aki próbált a számára fontos helyi témákról beszélni, de Gyurcsány, ahogy szokta, elvitte előle a show-t. Az elemében lévő korábbi kormányfő vehemensen, sokszor káromkodva igyekezett meggyőzni csekély számú hallgatóságát arról, hogy a jelenlegi kormány minden baj okozója, az ország valójában élhetetlen és minden igazi demokrata el kell, hogy menjen választani, és természetesen a Dobrev Klára vezette DK listára kell szavazni. Kicsit később érthetetlen módon azt ecsetelte, hogy azért is kell a feleségére szavazni, mert különben Klára dühös lesz, és este neki kell vele találkozni, és ő nem tudja kikapcsolni, mint az emberek a tv-t mikor hallgatják.

Egy kis zavar keletkezett a program vége felé is, amikor Gyurcsány a helyi jelöltek melletti voksolásra buzdított, ugyanis hosszú percekig nem tudta megmondani, és segítséget sem kapott a helyiektől, hogy ki is a DK vármegyei listavezetője. Először Zag Gábort mondta, majd nagy nehezen a jó megfejtés is megszületett, Szarkándi Lajosné személyében, aki kellemetlenül is érezte magát a közjáték miatt.

A helyi komlói KÖT (DK-MSZP-Jobbik-Momentum) jelöltjeiről majdnem megfeledkezett, de Barbarics gyorsan közbeszólt, és jelzett neki. Itt a DK elnöke a Komló Összeköt szervezet neve hallatán a "Been together!" felkiáltással reagált.

A fórum után a jelenlévők közül többen is elmondták, hogy csalódottan látták, milyen kevesen jöttek el a rendezvényre, pedig szerintük Gyurcsány az egyetlen igazán harcos ellenzéki.

A korábbi Demokratikus Koalíciós rendezvényekhez képest ezúttal egy kissé furcsa, mondhatni, szomorú fórumot láthattunk, hallhattunk. Gyurcsány Ferenc ezúttal kevésbé tudta lázba hozni közönségét, a tapsok is tessék-lássék módon érkeztek egy-egy poén után. Jól láthatóan a helyi képviselők kötelezően ugyan megjelentek a programon, de egyáltalán nem voltak boldogok, hogy Gyurcsány mellett kell szerepelniük. Barbarics Ildikó polgármesterjelölt valószínűleg sokkal szívesebben lett volna ezen az estén valahol máshol, a testbeszédéből ez jól látszott. Péterffy Attila hasonló módon viselkedett bő egy hete Pécsett, mikor Dobrev Klárával kellett pusziszkodnia. Egy biztos, a baloldal baranyai jelöltjeinek láthatóan még mindig Gyurcsány mondja meg, hogy mikor, hol és mit kell csinálniuk.

A rendezvény kapcsán megkerestük a város fideszes polgármesterét is, mi a véleménye a fórumról.

Polics József szerint a kampányban mindenki teszi a dolgát, valaki utcán szónokol, mert ezt tartja célravezetőnek, ő viszont, ahogy mindig is, az elvégzett munkában hisz. Ezért inkább a komlóiak rendezvényein vesz részt, vagy járja a piacot, beszélget az emberekkel. A kampány finisében a személyes találkozásokra törekszik, és erre kérte csapatát is, mind a nyolc önkormányzati képviselő-jelöltjét. Ha ellenfele úgy érzi, hogy Gyurcsány Ferenc erősíteni tudja őt, ez a szíve joga. Ettől szép a demokrácia, tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában