Csatlakozási szerződés

2024.05.02. 18:30

Magyarország EU-ban töltött 20 évét értékelik

20 év az Európai Unióban – Kihívások és perspektívák címmel tartják a legújabb nyílt kerekasztal beszélgetést a pécsi MCC-ben május 7-én, kedden.

Mohay Réka

Fotó: Fabrizio Maffei

Az apropót az adja, hogy Magyarország 20 évvel ezelőtt írta alá az Európai Unióhoz való csatlakozási szerződést. 

– Az elmúlt évtizedekben a csatlakozás rendkívül sok pozitív hozadékát megtapasztalhattuk, azonban ez számos kihívással és az elmúlt időszakban konfliktussal is párosult. Az európai egység helyébe viták és sokszor bürokratikus széthúzások léptek. Az EU számos krízissel találta szembe magát: Euróválság, migráció, COVID és az utóbbi időben a háború. Idén júniusban európai parlamenti választásokat tartanak, amelyen a tagországok polgárai közvetlenül is kifejezhetik véleményüket az európai vezetésről

 - írják a szervezők. 

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület – Pécs Baranyai Szervezet és a pécsi MCC által közösen szervezett eseményen az EU-s csatlakozás különböző aspektusait vizsgáljuk az elmúlt évtizedek és a közeljövőben várható események tükrében.
A meghívott előadók  Aba Béla (Magyar Páneurópa Unió Egyesület (MPUE) elnöke) és W. Nemessuri Zoltán (MPUE alelnök) és Hajdú András (MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola, Politikatudományi Műhely kutatótanára) lesznek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!