Több funkcióval

2024.04.10. 15:00

Szeptemberben nyitna a kézilabda munkacsarnok Komlón

A tervek szerint nyár végére elkészül és a cél, hogy szeptembertől megteljen élettel az állami beruházásként megvalósuló új Komlói Kézilabda Munkacsarnok, amely Szilvásban, az iskola udvarából leválasztott területen épül.

Wald Kata

Hazánkban összesen kilenc településen valósulhat meg hasonló beruházás - Komló az egyike azoknak, amelyek sikeresen pályáztak a kézilabda-munkacsarnok építésére. A mintegy kétezer négyzetméter alapterületű sportlétesítmény meghatározó építménye lesz a városrésznek: a komplexumban egy 1000 négyzetméteres küzdőteret és egy 150 férőhelyes nézőteret alakítanak ki a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt. A csarnok több funkciónak is megfelel majd: ifjúsági nemzetközi versenyek tartására is alkalmas lesz, és a komlói általános, illetve középiskolák tornateremként is tudják majd használni. 

A sport területén egyéb fejlesztések is várhatók a jövőben Komlón: továbbra is célja az önkormányzatnak az 1922-ben alapított, immár 102 éves Komlói Bányász Sportkör egészének teljes felújítása és új elemekkel való bővítése.  Többek közt új futókör, fedett labdarúgó-munkacsarnok, labdarúgópálya, az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek épülnének, valamint a projektnek egy 80–100 férőhelyes szálló kialakítása is része. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!