Hol a vége?

2024.01.23. 15:20

Musch Zoltán: Meddig lehet következmények nélkül kiárusítani a pécsi kultúrát?

A Péterffy Attila féle pécsi városvezetés éveken át bulinegyeddé akarta alakítani a Zsolnay Negyedet. Ettől végül tiltakozásunk és a lakosság részéről érkező közfelháborodás miatt elálltak.

Bóka Máté Ciprián

A Péterffy Attila féle városvezetés bezáratta Ispitaalján a Csipkefa Gyermekkönyvtárat, majd meg is szüntetett egy álláshelyet az intézményt üzemeltető pécsi könyvtárhálózatnál, mindezt azért, hogy az épületet a Vagyonhasznosító birtokba vehesse és így akár ezt is értékesíthessék.

Végül a Péterffy Attila féle városvezetés bezáratta a Szivárvány Gyermekházat anélkül, hogy megfelelő próbahelyiséget és tárolóhelyiséget biztosított volna az egyébként kiemelkedő kulturális tevékenységét az épületben végző pécsi székhelyű magyar néptáncegyüttesnek, a Mecsek Táncegyüttesnek. Az együttes a város egyik legfontosabb népi értéke, melyet a Pécsi Értéktár összeállítói is mint városi kuriózumot vettek korábban nyilvántartásba.

Most kiderült, hogy a Péterffy Attila féle városvezetés a bezárt Szivárvány Gyermekházat forgalomképes vagyonelemmé kívánja nyilvánítani és ezzel akár eladhatóvá válik ez a fontos épület is.

Kérdezzük Péterffy Attila polgármestert és P. Horváth Tamás kulturális bizottsági elnököt, hogy meddig tervezik még kiárusítani Pécs kulturális értékeit?

Megsúgjuk: legkésőbb júniusig van erre lehetőségük, a pécsi jobboldal a városlakók bölcs döntését követően ugyanis megálljt parancsol a Pécs kulturális értékeit és intézményeit eltékozlóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában