Buga Jakab kerékpártúra

2023.09.02. 21:32

Egy ötéves kisfiú is végigtekerte a 30 kilométeres távot, a legidősebb induló 82 kilométert tekert - galéria

Több mint kétszáz résztvevő indult a siklósi várból startoló III. Buga Jakab kerékpártúra távjain. A kerékpárosok a rajtszámaikkal ezúttal is tombolasorsoláson vettek részt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Harmadik alkalommal rendezte meg a Balatonkör Sportegyesület a Buga Jakab kerékpártúrát, idén is nagy sikerrel, hiszen ezúttal is több mint kétszázan tekertek a dél-baranyai térség településein át, a tájat és a kerékpáros útvonalakat felfedezve. A bringások a tavalyi évhez hasonlóan most is négy táv közül választhattak, a 30 kilométeres családi körre, a 46 kilométeres szülinapi körre (Siklós várossá avatásának évfordulója), a 82 kilométeres Buga Jakab túrára, valamint a kétkörre (családi kör és Buga Jakab) vállalkozhattak. A pihenőpontokon megvendégelték a résztvevőket, sőt a drávaszabolcsi önkormányzat a Kikerics Néptáncegyüttes produkciójával is kedveskedett a kétkerékkel érkező vendégeknek, és Solti Dezső, Drávaszabolcs polgármestere is köszöntötte a kerékpárosokat. 

A programra az ország több pontjáról érkeztek, Siófokról egy iskolás csoport is csatlakozott. A legfiatalabb kerékpáros túrázó ezúttal az ötéves Haraki Zoltán volt, a legidősebb pedig a 86 éves Csaplár Árpád, őket a szervezők különdíjjal jutalmazták, illetve vezetéknevének tiszteletére névre szóló csokoládét kapott (a siklósi vár képével) Buga Zsófia is. 

A Balatonkör Sportegyesület részéről Márkus Gábor elmondta: szinte olyan, mintha már hazajárnának Siklósra, hiszen a város önkormányzata idén is szívélyes fogadtatásban részesítette a szervezőket, minden támogatást megadtak a házigazdák, és mindenben a kedvükben is jártak. A pihenőpontokon is minden segítséget megkaptak a szervezők.

A családi körön egy kisebb sérülés történt, amikor egy lány előzés közben nekidőlt egy másik kerékpárosnak. A segítség azonnal érkezett a helyszínre, de szerencsére komolyabb baj nem történt.

A rajtszámok a korábbi évekhez hasonlóan most is tombolasorsoláson vettek részt, és több, kisebb-nagyobb helyi támogató által felajánlott ajándékcsomagokat nyerhettek a szerencsések. 

A program végén az is elhangzott, hogy a jövő évi, IV. Buga Jakab kerékpártúra egyik távja a  határon túlra fog majd vezetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!