Baranyát is érinti

2023.07.30. 14:42

Pótlóbuszok helyettesítik majd a vonatokat több vasútvonalon is

Augusztus elsejétől tíz regionális vasútvonalon, vonalszakaszon vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálja ki utasait a Magyar Államvasutak Zrt. az Építési és Közlekedési Minisztérium elrendelése alapján.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Africa Studio

A vonatokat helyettesítő autóbuszok lehetőség szerint érintik a vasútállomásokat, vagy közeli Volánbusz megállóhelyeken állnak meg. Az autóbuszmegállók – néhány kivétellel – a vasúti megállóhelyekhez viszonyítva a lakott területekhez közelebb vagy a falvak központjában helyezkednek el, és egyes településeken több megállása lesz az autóbuszoknak a vonatokhoz képest, közölte a MÁV.

A változás érinti a Dombóvár―Godisa―Komló vasútvonalat, a busszal való közeledés révén menetidő 12-25 perccel nő. A fővonali csatlakozások biztosítása érdekében a helyettesítő autóbuszok a vonatokéval szinte azonos időpontokban érkeznek, illetve indulnak Dombóvár állomásra, illetve állomásról, de Komlóról a vonatokhoz képest korábban indulnak és később érkeznek.  Vonattal 44-57 perc alatt lehetett Komlóra jutni, busszal várhatóan megnő a menetidő, 69 percre. 

Mint a MÁV közölte, az érintett mellékvonalakon forgalomba álló korszerű, légkondicionált autóbuszok kiszámítható és a korábbinál kényelmesebb eljutást tesznek lehetővé az utasoknak. A Volánbusz a tíz vonal kiszolgálásához a korszerű és környezetkímélő Credobus Econell 12 típusú, Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott szóló autóbuszait állítja be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!