Ettek, ittak, vigadoztak

2023.05.28. 13:40

Főzőversenyt rendeztek, és kitáncolták a májusfát Harkányban (galéria)

Csodaszép időben, jó hangulatban telt Harkányban az V. Gasztrokulturális Családi és Gyereknap.

Zs. K.

A Zsigmondy sétány szabadtéri színpadán a gyerekműsorokkal szórakoztatták a kicsiket, emellett a Vándorjátszó játékai és foglalkozásai is várták a legkisebbeket. Mindeközben a családok, baráti társaságok a bográcsok körül serénykedtek. A főzőversenyre 12 csapat jelentkezett, de mivel volt, aki többfélét készített, 16 ételt kóstolt a zsűri, melyet két önkormányzati képviselő, a harkányi óvoda konyhájának élelmezésvezetője, a Kiss József Művelődési Ház igazgatója, valamint Kanizsai-Tóth Csaba. Fán Group Kft. ügyvezetője alkotott.

Utóbbi zsűritag elmondta, ízben és állagban teljesen eltérő ételeket készítettek a csapatok, a zsűri figyelembe vette a tálalást, a higiéniai szabályok betartását, az egészséges alapanyagok felhasználását is. Herendi Ferenc szervező elmondta, ezt a rendezvényt nagyon megszerették a harkányiak, és külön öröm, hogy az idei évben Horvátországból is nevezett egy főzőcsapat. 

A Belišće-ről érkező tízfős társaság csobanac nevű ételt készített. Amikor arról érdeklődtünk, hogy mit kell tudni erről, akkor viccesen azt felelték: „hogy nagyon finom”. Hasonlít a magyar gulyáshoz, csak nincsenek benne zöldségek, csak simán húsból van, háromféléből. 

A legnagyobb, 200 literes bográcsban a harkányi iskola Szülői Szervezete főzött, ők 50 kilogramm krumpliból készítettek paprikáskrumplit, az adagokat pedig becsületkasszával adták az asztalukhoz érkezőknek. A bevételt természetesen a gyerekekre fordítják. 

A rendezvény leglátványosabb része a – Harka Táncegyüttes vezetésével négy további csoport közreműködésével – megtartott májusfa kitáncolás volt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában