A Tüke Busz megmondja

2023.02.13. 20:58

Kell-e fizetni a bőröndért, babakocsiért a buszon?

Címkék#tüke busz

Nemcsak kényelmetlen, de az utasokat is zavarják a túlméretezett tárgyak a pécsi buszokon. Mit vihetünk fel a buszra, és kell-e fizetnünk a poggyászért erre ad választ a Tüke Busz Zrt.

Zs. J.

Fotó: Juliana F Rodrigues

Iskolatáska, bevásárló kosár, szatyrok, gurulós bőröndök, kisebb kerti szerszámok – utasként sokféle eszközt és tárgyat viszünk magunkkal a helyi közösségi közlekedés járművein. A felsorolt kellékekkel szinte mindennap találkozunk a pécsi autóbuszokon is, de fontos tudnunk, melyek azok a tárgyak, vagy egyéb eszközök, amelyek szállítását autóbuszon nem tudjuk megoldani.

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatásából kiderül, hogy minden utasnak legfeljebb 2 db 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által könnyen hordozható, a fel- és leszállást, valamint az autóbuszok belső terében az átjárást nem akadályozó kézipoggyász szállítására van lehetőség. Díjtalanul szállítható természetesen a gyermekkocsi, a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekesszéke, elektromos kerekesszéke (ezek rögzítésére felszállást követően mindenképpen figyeljünk) és utasként nem kell fizetnünk a járatokon magunkkal kötegelt facsemetéért, valamint a menetrendben megjelölt járatokon a kerékpárért sem.

Fontos tudni, hogy az autóbuszokon nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét vagy biztonságát veszélyezteti, de ide sorolhatók mindazok az anyagok, amelyek az utasok ruházatát vagy a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik (pl. tűzveszélyes, maró, vagy mérgező anyagok).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában