cipősdoboz-akció

2021.11.18. 14:00

Telnek a cipősdobozok a könyvtárakban

A Csorba Győző Könyvtár a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdeti a cipősdoboz-akciót a Kémes az Ormánságért Egyesülettel összefogva, és jövő péntektől a Baptista Szeretetszolgálat is elindítja, hosszú évek óta visszatérő országos kezdeményezését.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: CSANADI MARTON

Sokan szeretnék az idén is szebbé tenni a karácsonyt azok számára, akik egész évben kevesebből gazdálkodnak. A nehéz körülmények között élő családok számára megyénk több településén is cipősdoboz-akciót hirdetnek.

A Csorba Győző Könyvtár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az ormánsági rászoruló gyermekek számára gyűjt, a Kémes az Ormánságért Egyesülettel összefogva. A felajánlásra érkező cipősdobozokat december 12-ig várják, hogy utána útnak indulhasson a könyvtár bibliobusza Kémesre, ahonnan az egyesület viszi házhoz az ajándékokat. A cipősdobozokat a Tudásközpont épületének nulladik szintjén a regisztrációs pultnál, vagy bármely fiókkönyvtárban leadhatják a segíteni szándékozók.

Harkányban immár hatodik alkalommal hirdeti meg gyűjtőakcióját a Batthyány-Than Alapítvány és a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum. Az ajándékokkal megtöltött cipősdobozokkal a helyi és környékbeli rászoruló, nélkülöző családok ünnepét szeretnék boldogabbá tenni. Az adományozók nemcsak kész, megtöltött és becsomagolt cipősdobozokat vihetnek, hanem ajándéknak szánt tárgyakat (meleg ruha, iskolai eszközök, tartós élelmiszer, higiéniai termékek, könyv, játékok), melyeket a kórház, illetve az alapítvány munkatársai válogatnak és dobozolnak. Mindemellett üres cipősdoboz, vagy csomagolópapír is nagy segítséget jelent a kezdeményezőknek. Az ajándékokat már gyűjtik és december 13-ig a kórház szállodai részlegének HPC recepcióján várják, minden nap 8 és 18 óra között.

Ezenkívül a Baptista Szeretetszolgálat immár 18. alkalommal indítja útnak a karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a cipősdobozokat jövő péntektől december 19-ig lehet leadni a ciposdoboz.hu oldalon megjelölt helyszíneken.

Másoknak is örömteli lehet a karácsony

Amennyiben valaki személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép, jó állapotú és hasznos dolgokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). A dobozba gyümölcs, konzerv, törékeny tárgy vagy romlandó étel ne kerüljön. Az elkészült dobozokat csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. Végül pedig a gyűjtőpontok egyikén adja le a csomagot, hogy másoknak is örömteli lehessen a karácsony.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!