2018.08.14. 08:35
Nemzeti Borkiválóság lett az egyetem 2016-os Pinot noir bora
A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2016-os évjáratú Pinot noir bora Nemzeti Borkiválóság lett.
A bor a kutatóintézet által szelektált két igen korai Pinot noir változatból (P.1 és P.100) készült. A szeptember eleji szüretet nyílt kádas erjesztés követte, majd a bor előbb ászokhordóban, később kis fahordóban pihent.
A Bor és Piac szerint „A fajta legszebb tulajdonságait hangsúlyozó bor. Szép, a karakterrel egyensúlyban levő szín, amit egy elegáns illat követ. A kimondottan szép testesség mellé jól beérett, finom tanninok párosulnak. A savérzettel remek harmóniát felmutató fűszeres ízeket nem fedi el semmiféle túlzott érleltség, az említett teltségérzet ellenére a bor kellően könnyed, az ínyencek számára ajánlható Pinot noir.”