Két szabálytalanság

2024.09.06. 10:09

Összesen 627 járművet ellenőriztek a rendőrség és a polgárőrség kollégái

Czeczon Enikő

Forrás: MW

Fotó: Vajda János

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nemrég számolt be arról, hogy augusztus végén a Siklósi Rendőrkapitányság a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségével közös gépjármű ellenőrzést tartott a rendőrkapitányság illetékességi területén.

A fokozott ellenőrzés célja a rendszámcserés, forgalomból kivont, lejárt műszakival közlekedő járművek kiszűrése volt a rendszámfelismerő rendszerek alkalmazásával, továbbá az illegális migrációval összefüggésbe hozható gépjárművek kiszűrése mellett a biztonsági öv, valamint kézben tartott mobiltelefon használatát is figyelték.

Az egyenruhások a polgárőrség által üzemeltetett Zsaru Car rendszámfelismerő rendszer segítségével összesen 627 járművet ellenőriztek, de szabálytalanság miatt szerencsére csak két esetben kellett intézkedniük. 

A közzétett beszámoló alapján egy esetben lejárt műszaki érvényességű gépkocsit, egy esetben pedig olyan gépkocsit szűrtek ki a forgalomból, amelyen a hatósági jelzés nem megfelelően volt elhelyezve. Mindkét járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában