Legyünk óvatosak!

2024.09.09. 21:37

Nem állnak le a csalók, hirdetéseken keresztül lopnak

Kreatív módon próbálják az internetes csalók kicsikarni belőlünk a banki hitelesítő adatainkat, SMS-eket és hirdetési anyagokat küldve próbálják ezeket megszerezni.

Jusztin Levente

A hitelesség látszatát keltve a bank arculati elemeit használják. Ezek a bűnözők sokszor korlátozott idejű pénzjutalmat kínálnak a bank nevében, és a banki alkalmazás frissítését szorgalmazzák. Elhitetik velünk, hogy nem a legfrissebb verziót használjuk az applikációból, ezért egy internetes linket küldenek el számunkra. Erre kattintva egy adathalász program letöltési helyére irányít a link. Legyünk óvatosak, mivel a hivatalos banki applikáció azonosítóit használják fel.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet javaslatára legyünk figyelmesebbek a közösségi média oldalakon megjelenő hirdetésekkel, illetve a banki témájú üzenetekkel. A kihagyhatatlan ajánlattal kecsegtető üzenetek általában csalások.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában