Letartóztatás

2 órája

Késsel fenyegették, amikor vissza akarta venni a telefonját

A Pécsi Járásbíróság elrendelte két férfi – egy testvérpár – letartóztatását egy hónapra, rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Bama.hu

Egy hónapig biztosan pihennek

Fotó: MW

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak szeptember 18-án, este fél nyolc körül Pécsett, egy belvárosi utcán közrefogták az ott padon ülő, telefonjáról fejhallgatón keresztül zenét hallgató sértett férfit. 

Először csak cigarettát kértek tőle, majd zsebeiben kutakodni kezdtek. Ennek során a sértett ráfogott a nadrágja zsebében lévő mobiltelefonra, de azt a gyanúsítottak egyikének sikerült kivennie a zsebéből. Ezt követően a két gyanúsított a helyszínről távozott. A sértett azonnal utánuk indult, utolérte őket, kérte vissza a telefonját, mire azt válaszolta a két gyanúsított, hogy azt nem lopták el tőle, majd pofonnal fenyegették, és azt mondták, hogy kés is van náluk. A sértett ekkor megijedt és visszafordult, mivel többi holmiját a korábbi helyszínen hagyta. A gyanúsítottakat a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével sikerült azonosítani.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, mindketten többszörös, különös visszaesők, velük szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A terhükre rótt bűncselekményt már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követték el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában