Gratulálunk!

2024.09.15. 09:00

Baranyai tűzoltókat is díjaztak - Észak-Macedóniában fékezték meg az erdőtüzet

Elismerést vehettek át az Észak-Macedóniában helytállt magyarok.

Bama.hu

Az Észak-Macedóniában augusztus elején pusztító erdőtüzek oltásában közreműködő tűzoltócsapatot köszöntötték a minap a Belügyminisztériumban. A negyvenhat tagú egység augusztus elsején tizenhárom járművel indult útnak, miután a balkáni ország a kiterjedt erdőtüzek megfékezéséhez nemzetközi segítséget kért.

Forrás: Katasztrófavédelem

A magyar tűzoltók sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is - kezdte köszöntőjét Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes a Belügyminisztérium márványteremben tartott rendezvényen.

Tizenegy napig, szinte megállás nélkül tartott a megfeszített munka, melynek eredményeképpen más országok tűzoltóegységeivel közösen sikerült megfékezni a tüzet - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a magyar kontingens több településen avatkozott be és védte az épített és a természetes környezetet.

A magyar csapat a tűzoltók mellett logisztikusokból, drónpilótákból és az Országos Mentőszolgálat három egészségügyi szakemberéből állt. A kontingens augusztus elsején indult útnak és augusztus tizenkettedikén tért vissza Magyarországra.

A csapat tagjai számára Magyarország belügyminisztere rendkívüli helytállásért érdemjel arany fokozatát adományozta, amelyet Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelem főigazgatója és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója adott át.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából elismerést vehetett át:

Bakacs Dezső tűzoltó őrmester, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója,
Balogh András tűzoltó zászlós, a Vármegyei Műveletirányítási Ügyelet referense,
Berényi Imre tűzoltó főhadnagy, a Mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, valamint
Kolónyi Csaba tűzoltó őrmester, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában