Tragédiával is végződhetett volna

2023.04.03. 12:06

Szén-monoxid-mérgezés Pécsen: három embert szállítottak kórházba

Zs. J.

Fotó: TÓTH IMRE

Két pécsi ingatlanhoz riasztották a tűzoltókat, mivel a lakásban szén-monoxidot érzékeltek a lakók.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba három embert szombat délután Pécsett. A lakók rosszullétre panaszkodtak, a katasztrófavédelmet a mentőszolgálat értesítette. A pécsi tűzoltók méréseket végeztek az Alsóhavi utcai ingatlanban, mely során kimutatható volt a mérgező gáz jelenléte. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, így az eset tragédiával is végződhetett volna.

Vasárnap újabb jelzés érkezett a tűzoltókhoz, hogy a pécsi Akácos soron jelzett a szén-monoxid érzékelő. A lakók a jelzést követően kinyitották az ablakokat és elzárták a kazánt, majd elhagyták az ingatlant. A kiérkező pécsi tűzoltók a kazánt beüzemelve méréseket végeztek a családi házban. A fűtőeszköz közelében minimális szén-monoxid-koncentrációt lehetett mérni, ezért a szolgáltató lekötötte a kazánt a hálózatról. A nappaliban lévő kandalló közelében is keletkezett szén-monoxid, így a tűzoltók annak a használatát sem javasolták a tulajdonosnak. A lakók otthonukban maradtak, nem sérültek meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában