Időjárás

1 órája

Ne hagyjuk, hogy megtréfáljon bennünket a bejelentkező párás köd!

Bama.hu

Fotó: FULOP ILDI

Kedd hajnalban szintén találkozhatunk párás, ködös tájakkal - főként a Nyugat-Dunántúlon és északon, északkeleten -, majd napközben újra a napsütésé lesz a főszerep. A légmozgás nem lesz számottevő. Hajnalra -3 és 8 fok közé hűl le a levegő, majd délutánra 16 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására nyugat felől több felhő érkezik fölénk, nyugaton kisebb eső is kialakulhat. Keleten várható több napsütés. Nyugaton és keleten, északkeleten napközben megélénkülhet az északi-északkeleti szél. Hajnalban főként a Dunántúlon és északon lehet párás, ködös a levegő. Kora reggel -1, +10 fok várható, gyenge fagy még északkeleten lehet. Délutánra 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra sem várható klasszikus értelemben vett fronthatás.

A hideg, több helyen nyirkos, főként az ország keleti, északkeleti felén fagyos reggelen azonban újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A magasban zajló, emellett a gyors délelőtti melegedés, illetve a nagy napi hőingadozás továbbra is megviselheti az érzékenyebbek szervezetét.

Keringési problémák, rosszullét, vérnyomás-ingadozás léphet fel, csökenhet a teljesítő-képesség.

Előfordulhat fejfájás, migrén.

A napsütés azonban jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Kedd reggel főként a Nyugat-Dunántúlon és északon, északkeleten pára-, ködfoltok csökkenthetik le a látástávolságot.

Napközben az ország nagy részén újra a napsütésé lesz a főszerep, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Jelentős légmozgástól nem kell tartani.

Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!