Időjárás

4 órája

Használjuk ki az őszi napsütést, gyűjtsük be a vitaminokat!

Bama.hu
  • Hétfőn csupán vékony fátyolfelhők lehetnek az égen, országszerte folytatódik a száraz, napos idő. Csapadék sehol sem lesz. Északnyugaton kísérhetik élénk lökések a délkeleti szelet. Hajnalban pára és köd képződhet, -4, +7 fok közé hűl le a levegő, míg délután 15-20 fokot mérhetünk.
  • Kedd hajnalban szintén találkozhatunk párás, ködös tájakkal, majd napközben újra a napsütésé lesz a főszerep. A Dunántúl északi felén helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalra -3 és 9 fok közé hűl le a levegő, majd délutánra 16 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Hétfőn is nyugodt, frontmentes időre készülhetünk.

A hideg, több helyen fagyos, nyirkos reggelen újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A gyors délelőtti melegedés, a nagy napi hőingadozás továbbra is megviselheti az érzékenyebbek szervezetét.

Keringési problémák, rosszullét, vérnyomás-ingadozás léphet fel.

Előfordulhat fejfájás, migrén.

A napsütés azonban jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Hétfő reggel helyenként pára-, ködfoltok csökkenthetik le a látástávolságot.

Napközben ismét napos idő jön, az időnként megélénkülő déli-délkeleti szél csak északnyugaton ronthatja kissé a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!