A szél segíthet

2024.09.05. 07:40

Nem kegyelmez a napsütés, kitart a hőség

Bama.hu

Fotó: EugeneEdge

Túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, majd estefelé délnyugat felől felhősödés kezdődik, ott fokozatosan nő a zápor, zivatar kialakulási esélye. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. A maximum-hőmérséklet általában 30 és 35 fok között alakul, északkeleten azonban helyenként 30 fok alatt maradhat.

Péntek

Hazánk északkeleti harmadán napos idő várható kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel. Másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Főleg az ország délnyugati felén valószínű szórványosan záporeső, zivatar, északkeleten kisebb a csapadék esélye. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a keleti, délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban a hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon hűvösebb lesz. A csúcsérték 28, 34 fok között valószínű.

Szombat

Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Zápor, zivatar néhol előfordulhat. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél, zivatar környékén erős lökések is lehetnek. Hajnalban a hőmérséklet nagyrészt 14 és 20 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lesz. Délutánra 28, 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!