időjárás

2024.09.15. 07:40

Keveset látjuk a napot, hűvös időre készüljünk

Bama.hu

Fotó: encierro

Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz, főként az északkeleti tájakon fordulhatnak elő szakadozások a felhőzetben. Napközben fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása, de továbbra is többfelé eshet. A Dunántúlon több helyen viharos, főként az északnyugati részén, illetve a Balaton tágabb térségében erősen viharos szél napközben csak lassan veszít erejéből. Az ország keleti felén csak időszakosan élénkül meg a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű, de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő.

Hétfő

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, a keleti országrészben a délkeleti szél élénkül meg többfelé. Délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A hajnali 6, 13 fokról délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedd

Jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Az általában északkeleti irányú szél többfelé megélénkül. A hajnali 5, 12 fokról délutánra 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Orvosmeteorológia

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!