Már nem a csapadékról szól

2024.08.09. 07:40

Újra melegszik az idő, jöhet a kánikula

Most újra a nagy meleg okozhat fejfájást az arra érzékenyeknek.

Bama.hu

Fotó: New Africa

Pénteken már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok északkeleten, valamint néhol a nyugati határ közelében fordulhatnak elő. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 14-21, délután 27-33 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton napos, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. Hajnalban 12-20 fokig csökken a hőmérséklet. Délután 29-35 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Pénteken feltámad az északnyugati szél az átvonuló front mögött.

A fokozottan frontérzékenyeknél még előfordulhatnak görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

A szél miatt felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység is kialakulhat.

A néhol előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtebb lehet a levegő, ami nehézlégzés, rosszullétet idézhet elő, és romolhat az asztmások állapota is, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben! A napos tájakon és időszakokban 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!