Időjárás

2024.02.06. 08:20

Itt a tavasz: akár a 20 fokot elérhetjük a héten

Napos idő várható, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: encierro

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Kedd

Fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. A délnyugati szél az északi tájakon erős lesz. 12 és 17 fok között alakul a hőmérséket.

Szerda

A pára-és ködfoltok feloszlása után változóan felhős időnk lesz. Nem lesz estig csapadék. 10-16 fok valószínű. A délnyugati szél többfelé lesz erős.

Csütörtök és péntek

Folytatódik a változóan felhős, tavaszias időjárás. Esetleg kisebb zápor fordulhat elő az északkeleti területeken. A délnyugati szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. 11 és 19 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombat

Egyre vastagabb lesz felettünk a felhőzet, de eső továbbra is csak elvétve alakulhat ki. Nagy területen lesz viharos a DNy-i szél. 16-17 fok körüli tavasziasan meleg idő várható.

Orvosmeteorológia 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!