Szakmai nap

2024.06.27. 08:46

Elismerésben részesült az egyetemi borbirtok két kollégája

A Pécsi Egyetemi Borbirtok 2024-es SUMMA Szakmai Napon miniszteri elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet két kollégája. 

Czeczon Enikő

Dr. Csikászné Dr. Krizsics Anna közgazdasági szakokleveles agrármérnök már 40 éve töretlen elhivatottsággal végzi munkáját, aki mezőgazdasági, valamint növényvédelmi szaktanácsadóként, tudományos főmunkatársi minőségben vehette át a kitüntetést.

Szabó Andor szőlész- és növényvédelmi technikus, szőlőnemesítő 46 évvel ezelőtt választott első munkahelyéül a kutatóintézete, aki pedig szőlő termesztéstechnológiai és nemesítési kutatási technológus minőségen vehette át sok éves kimagasló munkája elismeréseként a megtisztelő miniszteri oklevelet. 

A két kitüntetett munkája is hozzájárult ahhoz, a Kutatóintézet világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglaljon el a világ szőlőgénbankjai körében, így mostanra Európa 2., a világ 6. legnagyobb génbankjaként vált ismertté az intézet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!