Bama.hu podcast

2024.08.28. 21:26

Közös projektben a pécsi jogi kar az Állatorvostudományi Egyetemmel

Gungl László

A pécsi jogászképzés a legrégebbi egyetemi tradíciók közé tartozik. A néhány nap múlva kezdődő tanévről, valamint a jogi kar előtt álló kihívásokról beszélgettünk dr. Fábián Adrián egyetemi tanárral, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánjával.

A pécsi jogi kar tiszteli és őrzi az 1367-ben alapított egyetem és a jogi oktatás hagyományait, folyamatosan lépést tart a 21. század kihívásaival, mindig nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy olyan képzéseket biztosítsunk hallgatóinknak, amelyek keretében a legkorszerűbb tudást az újszerű igényekhez igazodva adjuk át. Sok más mellett ezt a célt szolgálja az európai viszonylatban is egyedülálló nemzetközi fenntartható állatvédelmi szakjogászképzés közös indítása az Állatorvostudományi Egyetemmel. A megállapodás értelmében a felek közös projekteken és pályázatokon dolgoznak majd együtt, amelyek a hallgatók, oktatók és kutatók szakmai tudásának bővítését, valamint a kutatási tevékenységek elősegítését szolgálják – nyilatkozta műsorunknak a jogi kar dékánja, dr. Fábián Adrián egyetemi tanár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában