Kirándulás

2024.08.22. 08:00

Csúcsot támadnak, majd megpihennek Villányban

Újabb kirándulással készül augusztus 25-ére a Meteo Mecsek, amely során a Szársomlyóra és Villányba látogatnak el.

Czeczon Enikő

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Pécsről a túrára a 15-ös kocsiállásról 7 óra 30 perckor indulnak a résztvevők busszal Siklósig, ahová 8 óra 20 perckor érkezik be a járat, majd innen a 7-es kocsiállsról 8 óra 30 perckor indul járat a Nagyharsányi Szoborparkhoz.  

Aki nem busszal érkezik, annak fontos információ, hogy a találkozó helyszíne a szoborpark előtti parkoló, időpontja 9 és 9 óra 30 perc között. 

A Szársomlyó a Villányi-hegység legmagasabb hegye, 442 méter magas. Erre a csúcsra kizárólag szakvezetéssel lehet felmenni, aminek díját a helyszínen fogják beszedni a kirándulóktól. 

A Szársomlyó túra 5 kilométer hosszú, ami körülbelül 3 óra. A séta első szakasza a csúcstámadásig meredek és kopár, így mindenkit kérnek a szervezők, hogy ennek megfelelően készüljön. Ez a túra magába foglalja a Nagyharsányi Szoborpark és az új kilátóterasz megtekintését is.  

A kirándulást követően az érdeklődők átsétálnak Villányba, ami egy 2 és fél kilométeres táv. A településen mindenki szabadon eltöltheti a délutánját. Aki nem szeretné a délutánját borozgatással tölteni, annak alternatív programot ajánlanak, egy kisebb túra Villányból a Templom-hegyi kilátóba.  

Az eredeti tervek szerint közösen, a 18 óra 22 perckor induló vonattal veszik célba Pécset.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában