Bama.hu podcast

2024.07.18. 21:30

„Az erdész munkájának gyümölcse nem a faanyag, hanem az erdő."

Gungl László

Fotó: Laufer László

„Az erdész munkájának gyümölcse nem a faanyag, hanem az erdő. Nem néhány évre, hanem több emberöltőre tervezve kell a fejlesztéseket megvalósítani” – vallja Mindez  Ripszám István, a Mecseki Erdészeti Társaság vezérigazgatója, aki műsorunk vendége volt.    

Szüleinek köszönhetően kicsi gyerekként szerette meg a természetet és már hatévesen eldöntötte, hogy ő bizony erdész lesz . A bencéseknél érettségizett, és a hatszoros túljelentkezés ellenére is gond nélkül jutott be a soproni erdőmérnöki egyetemre. Az ott eltöltött évek aztán meghatározták az életét. Amit ott tanult, munkája során nap mint nap hasznosítja. Fiatal erdőmérnökként egy szövetkezetnél kezdte, aztán a ranglétrát végig járva került a Mecseki Erdészeti Társaság vezérigazgatói székébe. Vallja, hogy az erdész munkájának gyümölcse nem a faanyag, hanem az erdő. Nem néhány évre, hanem több emberöltőre tervezve kell a fejlesztéseket megvalósítani. Mindez Ripszám István ars poeticájának is tekinthető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában