Ismét Buga Jakab útját követik

2024.09.01. 21:00

Két napos lesz idén a várból induló kerékpártúra

Tóth Viktória

Fotó: Wiesner Zsolt

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Balatonkör Sportegyesület a siklósi várból induló Buga Jakab kerékpártúrát a Kerékpárral 7 határon át programsorozat részeként. A rendezvény, melyre az elmúlt években több százan neveztek idén már két napos lesz, szeptember 7-8-án tart majd. A plusz nap pedig újabb, még hosszabb távokat is lehetővé tesz. S további újdonság, hogy a Családi kör kivételével mindkét napon a túrák átlépik az országhatárt, így Horvátországban is tekernek majd a bringások.

Hét távon lehet idén biciklizni, ezek a következők: Buga Jakab Várkör (145 km), Buga Jakab Borvidék túra (94 km), Szülinapi kör (47 km), Családi kör (30 km), Kétkör (124 km, a Családi kör + Buga Jakab egymás után), Buga Jakab Dupla (192 km Szülinapi kör + Buga Jakab Várkör egymás után), Buga Jakab Extrém (239 km Buga Jakab Borvidék túra + Buga Jakab Várkör egymás után). Illetve a legbevállalósabbaknak a Buga Jakab All-in (269 km Családi kör + Buga Jakab Borvidék túra + Buga Jakab Várkör egymás után). Interneten nevezni szeptember 1-ig lehetett, ezt követően már csak helyszíni nevezés lehetséges. Minden további információ a balatonkor.hu weboldalon olvasható.

A tavalyi rendezvényen egyébként több mint kétszáz résztvevő indult a siklósi várból. A programra az ország több pontjáról érkeztek, a legfiatalabb kerékpáros túrázó 5 éves, míg a legidősebb 86 esztendős volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában