Bama.hu podcast

2023.09.27. 21:56

Szalay Csilla: ,,Ha a felnőttek nincsenek jól nem elvárható, hogy a gyermekeik jól legyenek”

Bíró Bernadett

Vendégünk volt Szalay Csilla, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ óvodai és iskolai  szociális segítők csoportvezetője. A szervezet szolgáltatása országos szinten már a gyermekvédelmi törvény létrejöttével 1997 óta működik. Fő szempont a család és a gyermekek védelme, a bajba jutott emberek segítése. Szalay Csilla szerint fontos, hogy a problémákat preventív módon, elsősorban megelőzni kell. Beszélgettünk a covid időszakáról, ami a gyermekekben is mély nyomot hagyott. Az általános szocializációs folyamatok sok esetben kimaradtak, ennek eredményeképpen sok lett a szorongós gyermek, akiknek segíteniük kell. Mind a felnőttek, mind a gyermekek mentális állapota egyre rosszabb helyzetben van, a személyes kapcsolatok egyre jobban elgyengülnek.
Általános probléma, hogy a szülők nem mernek segítséget kérni, ezt a szervezet munkatársai tanítják is, hogyan lehet ezt jól megtenni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában