Közélet

2014.12.18. 11:55

Az MSZP aláírást gyűjt Fodor Ibolya lemondásáért

Viszont csak az ünnepek után kezdik a voksgyűjtést - hangzott el a szocialisták pécsi sajtótájékoztatóján.

B. A.

Aláírásgyűjtésbe kezd a pécsi MSZP Fodor Ibolya lemondatásáért – jelentette be, sajtótájékoztatón Tóth Bertalan országgyűlési képviselő és Gulyás Emil pécsi városatya. Arra emlékeztettek, hogy letelt az az egy hét, amelyet az MSZP szabott Fodor Ibolyának, hogy mondjon le, és távozzon a közéletből. A sikkasztásban való bűnsegédként 2003-ban jogerősen elítélt hazaárulózó képviselő egyelőre nem jelentett be ilyen döntést. Mint ismert, Fodorról az RTL Híradó forgatott riportot, de abban még tagadta, hogy bűncselekményért elítélték, ám a stáb megszerezte az ítélet erre vonatkozó részét.

A baloldali politikusok azt mondták, az ünnepek után, januárban kezdik a volt fideszes, most független képviselő körzetében az aláírásgyűjtést, amihez a többi pécsi városházi párt segítségét is kérik, mert úgy látják, ez ügyben konszenzus van. Hozzátették: ha Fodor továbbra sem mond le a mandátumáról, akkor összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeznek, amit megrendült közbizalom miatt tehetnek (egyébként bárki megteheti ezt). Ha a közgyűlés, egyszerű többséggel azt megszavazza, akkor több lépcsőben, bírósági úton döntenek a mandátumról, feltéve ha Fodor jogorvoslatot kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!